Pærer og blåskimmelost er en klassisk kombination, hvor det søde og sprøde fra pæren går hånd i hånd med det bløde og let vamle i blåskimmelosten.
I denne salat matchede jeg dette klassiske møde med lidt skarphed fra rå løg og den salte kødsmag fra en lufttørret skinke. Jeg brugte en serano-skinke, som jeg købte den anden dag i torvehallerne, men andre skinker som parmaskinke og lignende kan også sagtens bruges.
Det er vigtigt, at osten ikke er for cremet. Brug en fast og smuldrende variant.
Jeg ville også have ristet nogle valnødder i lidt valnøddeolie og salt på en pande i et par minutter, men det glemte jeg ganske enkelt – også selvom jeg havde valnødder i skabet.
Det skal du gøre
1 sprød stor pære
1 klump fast og smuldrende blåskimmelost – f.eks. danablue eller roquefort
3-4 skiver god lufttørret skinke
½ salathovede – gerne en med noget bitterhed, fx romainesalat eller lignende
Evt. lidt ristede valnødder – det havde jeg selv glemt
1 løg
½ dl olivenolie
2 spk æbleeddike
1 spk flydende honning
1 tsk stærk sennep
Salt
1. Skær pæren i kvarter og fjern kernehuset. Skær pæren i yderligere små stykker, så de stadig har bid i munden, men heller ikke er for store.
2. Hak løget relativt fint, men sådan at skarpheden og sprødheden stadig er tydelig.
3. Bræk salaten i passende stykker.
4. Skær skinken ud i små tern af ca. ½ cm.
5. Kom olie, eddike, honning, sennep og salt i en shaker og ryst dressingen godt sammen. Smag på den og juster evt. med mere eddike, honning eller sennep.
6. Bland alle ingredienserne og vend dressingen i.
7. Server med groft brød og evt en hvidvin med god sødme. Eller sågar en sauterne eller eiswine, hvis du har for mange penge.
Velbekomme!
Tak for opskriften. Den er fantastisk. Har allerede lavet den tre gange. Konen er også vild med den.
Vi tager en skive ristet rugbrød til og bruger solsikke-/græskarkerner istedet for valnødder.
VH Mikael
Hej Mikael
Fantastisk at du har lavet den flere gange. Det er den slags kommentarer, der gør det værd at blogge.
Vh
Mikkel
Har lige brugt denne opskrift til en tøsefrokost. Huskede valnødder ristet i valnødeolie☺️
Nøj hvor det smagte- med god hvidvin og nybagt grydebrød…mums
Tak for at du vil dele af dine opskrifter..
coursework samples
coursework master
coursework only degree
coursework for nursing coursework hours coursework for business administration coursework mark
coursework advantages and disadvantages coursework in coursework bank creative writing coursework ideas
coursework for business administration coursework examination course work hero coursework essay
coursework at a college or university coursework writing uk coursework for psychology degree coursework title
quantitative coursework examples coursework for bcaba coursework for nursing coursework cambridge
2bolster