Jeg laver virkelig ofte svinekoteletter. I sig selv kan sådan nogle fætre godt gå hen og blive lidt tørre og kedelige i længden, men med en ganske simpel marinade kan du virkelig højne niveauet gevaldigt på dine koteletter.
Det gode ved denne marinade er også, at kødet ikke behøves at stå i timevis og trække (selvom det bestemt ikke gør noget). Bare en halv time i marinadebadet er sådan set ok får nogle ganske almindelige svinekoteletter.
Du skal bare bruge lidt olie, soja, lidt syre og noget sukker – og hvad du ellers har af sjove ting til at give den smag, alt efter hvad der gemmer sig i dit køkken. Det vigtigste er næsten sukkeret, der giver en skøn karamelisering til kødet, når det bliver stegt.
Her til aften lavede jeg marinaden med lidt hakket chili, noget revet ingefær og en smule citronsaft. Det gjorde mit kød virkelig saftigt, lidt spicy og med en virkelig god syrlig smag af citron.
Koteletterne serverede i dag sammen med nogle forskellige grønsager i fad, der var vendt med hjemmedyrket rucola, spinat og lidt russisk estragon. Jeg skar løg, blomkål og gulerødder i grove stykker og kom det i et fad sammen med nogle små skægge og lidt stærke grønne pebre, der var med Aarstiderne for nylig. Grønsagerne overhældte jeg med olivenolie og lidt salt og bagte det ved 175 grader i ovnen i en halv times tid. Herefter vendte jeg spinat, rucola og estragon i.
Marinade – sådan gør du
2 spsk olie – allerhelst sesamolie, men alle mulige andre olietyper kan også bruges (dog ikke diesel- eller motorolie)
1 spsk sojasauce
1 spsk sukker
½ tsk eddike eller citronsaft
1. Kom alle ingredienserne i en kop eller en shaker. Bland det hele godt sammen.
2. Kom dit kød i en pose og hæld marinaden over. Lad det trække så længe, du synes.
3. Steg dit marinerede kød – er det svinekoteletter skal de bare have et par minutter på hver side – og gerne på en grillpande, så de får et fint grillmønster.
Det ser rigtig godt ud! Jeg har ledt lidt efter en ligeså simpel marinade, da jeg er træt af at bruge færdiglavede sager, men samtidig ikke vil bruge for lang tid på at mixe. Så jeg vil helt klart forsøge mig med din opskrift.
Grøntsagerne ser desuden også gode ud!
Den marinade er simpelthen genial! Jeg bruger den også til okse- og lammekød, hvor jeg tilsætter forskellige hakkede krydderurter som f.eks. timian, rosmarin, esdragon eller hvad haven byder på. Timian er super til svinekødet. Tak for opskriften.
Hej Annegrete
Godt at høre, at opskriften kan bruges. Jeg bruger den også selv tit i alle mulige afskygninger.
differential equations coursework coursework king’s college creative writing
coursework ideas coursework plagiarism checker
coursework spelling coursework rule usyd coursework definition coursework report example
coursework jamii forum coursework papers coursework
for high school coursework jcq
coursework paper coursework title page coursework translate coursework jamii forum
coursework writing service
coursework writing service
coursework writing services
do my coursework online nursing coursework coursework common app coursework writing services
3discerning
Available human data do not establish the presence or absence of major birth defects and miscarriage related to the use of epirubicin during the 2 nd and 3 rd trimesters 36 hour cialis online
cheap propecia no prescription Manco M, et al