Brownie med brombærsorbet og grillede blommer
Denne ultra-smovsede brownie er ekstra fyldt med chokolade, og sammen med en cremet sorbet af brombær og lidt grillede blommer er det intet mindre end en himmelsk dessert. Du vil elske denne chokoladekage med brombærsorbet.
Som faste læsere af denne blog vil vide, så elsker jeg brombærsæson. Jeg har min grund fyldt med vilde brombærbuske, og det er fantastisk – også selvom man stikker sig gevaldigt på tornene, når man er ude for at plukke. Men det gør ingenting, for brombær smager så vidunderligt, og det er det vildeste zen og afstresning at bruge en halv times tid på at plukke et halvt kilo brombær.
Og her i brombærsæsonen er det bare med at få brugt de smukke bær. Og hvis der er noget, som brombær elsker, så er det chokolade. Derfor lavede jeg sidste weekend en ekstra tung chokoladebrownie, som fik herligt brombærselskab i form af en cremet brombærsorbet. Jeg tog også nogle blommer, som jeg skar over og grillede – for chokolade elsker også, udover brombær, også af blommer. Og i fællesskab blev det en virkelig dejlig dessert.
Men husk, at du også sagtens kan lave tingene for sig og servere dem helt, som du har lyst. Sorbeten af brombær smager fx ret fantastisk i sig selv, ligesom brownien også vil hygge sig med en god flødeis.
Se også: Brombærkage med æbler uden tilsat sukker
Se også: Brombærkage med hasselnøddetopping
Se også: Brombærtærte af havregrød
Opskrift: Sådan laver du brownie med brombærsorbet og grillede blommer
Chokoladetung brownie
300 g mørk chokolade
200 g smør
225 g sukker
4 æg
100 g hvedemel
Evt. lidt flagesalt
1. Hak chokoladen groft. Del den hakkede chokolade i to lige store portioner.
2. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og hæld det smeltede smør over den ene halvdel af den hakkede chokolade. Start med lidt af smørret og rør rund, så chokoladen begynder at smelte. Tilsæt mere lige så stille og rør godt, så chokoladen smelter.
3. Del æggene i hvider og blommer.
4. Pisk æggeblommer og sukker lækkert luftigt, så sukkeret er opløst.
5. Rør cremen af smør og chokolade i de piskede æggeblommer og sukker. Rør godt rund.
6. Sigt melet ned i cremen og vend forsigtigt rundt.
7. Vend resten af den hakkede chokolade i dejen.
8. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
9. Beklæd en lille bradepande eller en springform med bagepapir og kom dejen heri.
10. Bag brownien i 20-25 minutter ved 175 grader. Det gør ikke noget, at den er helt bagt. Den er bedst, hvis den er svampet og nærmest flydende indeni.
11. Lad brownien køle af, inden du spiser den.
Brombærsorbet
500 g brombær – kan sagtens være frosne, hvis du ikke har friske
150 g sukker
1,5 dl vand
1/2 dl glukosesirup
Saft fra en citron
2 æggehvider
1. Kom vand, sukker og glukosesirup i en gryde og kog det op. Tilsæt brombær, når sukkerlagen koger, og kog dem med et par minutter.
2. Tag gryden fra varmen og blend indholdet rigtigt godt, gerne et par minutter i en kraftig blender.
3. Passér sorbetlagen gennem en fintmasket sigte ned i en skål.
4. Smag til med citronsaft.
5. Lad sorbetlagen køle helt af i køleskabet.
5. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigt i sorbetlagen.
6. Kør sorbeten på en ismaskine, til den er godt cremet. Frys videre i fryseren. Du kan også fryse direkte i fryseren uden en ismaskine, men så skal du rører i sorbeten hvert kvarter under indfrysning, og det bliver desværre heller ikke helt så godt. Men det kan gå an.
Grillede blommer
1 blomme pr. person
1. Halver blommerne og fjern stenene.
2. Varm en grill eller en grillpande godt op, så den er gloende hed. Grill blommerne på skæresiden et par minutter, så de får gode grillstriber.
3. Lad blommerne køle af, inden servering.
Skriv et svar