Bryllupsdagsfrokost på Søllerød Kro
I søndags spiste Line og jeg en virkelig dejlig seks-retters frokost på Søllerød Kro. Det gjorde vi i anledning af vores etårs bryllupsdag, som skulle fejres – om end vi var noget usikre på, hvordan det skulle spænde an med en lille knap to måneder gammel baby på slæb. Heldigvis gik det rigtigt fint, Agnes var meget nem at have med, maden var super skøn og holdningen til spædbørn på Michelin-kroen var afslappet og meget positiv. Så alt i alt var vi rigtigt glade for at få besøgt denne gamle kro, der både leverer smuk mad og selv ligger i meget smukke omgivelser.
Søllerød Kro repræsenterer det klassiske fransk-danske køkken med et moderne twist. Her får man altså kraftig velsmag med små eksperimenter uden at der går nordisk dogme eller geranium-minimalisme i smagsindtrykkene. Og denne lidt klassiske og romantiske tilgang til maden passede rigtigt godt til en bryllupsdag, synes jeg. Men skal jeg have en overraskende og vild madaften, så tager jeg et andet sted hen – for her var det klassiske dyder, der kendetegnede æstetikken, og det er jo egentlig heller ikke dårligt.
Hvad spiste vi så – og hvordan var det?
Vi bestilte køkkenets seksretters Søllerød Menu, der i frokost-variant er i overkommelig pris på 650 kroner pr. næse, hvilket jeg finder rigtigt fint, når vi er på det niveau, som en restaurant med en michelinstjerne repræsenterer. Dertil kom tre rigtigt gode vine på glas til mig (Line skulle køre og amme) til ca. 120 kroner stykket, hvilket også var en rigtig fin pris. I alt blev det med kaffe, vand og det hele til 1970 kroner – selvfølgelig mange penge, men noget mere overkommeligt end de onkring 4000 som en fuld gourmetaften med vinmenu og hele balladen ellers løber op i.
Skriv et svar