Frikadeller med varm rødkålssalat
I denne søde juletid får man let overload af svin, flæsk og appelsin. Alligevel har jeg kastet mig ud i noget så klassisk som en gang frikadeller med en varm rødkålssalat til. Frikadellerne er lige efter bogen tilsat en smule fennikel til at give lidt krydret smag. Og rødkålen med appelsin og balsamico kan også sagtens gå an juleaften til anden, stegen eller gåsen sammen med de brunede kartofler.
Dagens indkøb
500 g hakket kalv og flæsk
En bakke æg
Rødkål, appelsiner og resten kommer fra min aastiderne-kasse og beholdningen af basisvarer hjemme i køkkenet.
Frikadeller – nok til fire personer
500 g hakket kalv og flæsk
1 løg
1 æg
½ dl havregryn
½ dl mælk
1 dl mel
1 spk fennikelfrø, knuste
Salt og peber
Start med at røre kødet godt med salt – så bliver farsen sejere og hænger bedre sammen. Tilsæt derefter de andre ingredienser, og rør den godt sammen til en god fars. Er den for tynd, kan du tilsætte lidt mere mel.
Det er bedst at bruge hele fennikelfrø, som du kan male i en kaffekværn eller knuse i en morter. Ellers kan du bruge stødt fennikel.
Form frikadellerne med en ske, og steg dem i en blanding af olie og smør. Blandingen får stegetemperaturen til at være højere og dermed skorpen til at være bedre på frikadellerne.
Varm rødkålssalat
½ rødkål, grofthakket
1 rødløg, grofthakket
2 appelsiner, skrællet og skåret i tern
½ dl balsamico
Salt og peber
Pinjekerner eller valnødder
Varm en sjat olie op i bunden af en gryde, og svits rødløget et par minutter. Tilsæt herefter rødkålen, som du svitser et par minutter.
Hæld balsamicoeddiken i, og lad den koge lidt ind, så den karamelliser er omkring rødkålen. Tilsæt appelsinstykkerne, og varm dem igennem.
Rist pinjekernerne på en tør pande og server dem oven på rødkålen sammen med frikadellerne.
Skriv et svar