Knækbrød af havregrød – mega nemt havregrødsknækbrød
Har du en rest havregrød fra morgenmaden? Så lav knækbrød af det. Det er vildt nemt.
Jeg har tit havregrød tilbage, når jeg har spist morgenmad med ungerne. Jeg er alt for nærig til at smide grøden ud, så jeg elsker at lave nye retter med den. Ofte laver jeg klatkager af grøden, men for nylig viste jeg også her på bloggen, hvordan du kan lave vafler med havregrødsresterne.
Og nu har jeg også prøvet noget super nemt: nemlig at lave knækbrød af havregrød. Det er virkeligt nemt. Det rører en rest havregrød op med forskellige kerner, smører det ud på et stykke bagepapir og bager det i ovnen. Hopla, så ultranemt, og så er der havregrødsknækbrød til madpakken, en formiddagssnack eller til ostebordet.
Andre opskrifter med rester af havregrød
Prøv også: Brombærtærte med fyld af mandler og havregrød
Prøv også: Lav vafler af havregrød
Sådan laver du knækbrød af havregrød
Mængden af havregrødsknækbrød, afhænger af, hvor meget grød, du har
En rest kold havregrød
Sesamfrø, hørfrø eller andre frø
Solsikkerkerner og måske lidt græskarkerner
Lidt havsalt i flager
1. Rør havegrøden op med frø, fx sesamfrø eller hørfrø eller begge dele.
2. Smør grøden ud på et stykke bagepapir i et så tyndt lag som muligt.
3. Drys med solsikkerkerner eller græskarkerner eller begge dele. Drys med en anelse havsalt i flager – endelig ikke for meget, bare lidt.
4. Bag knækbrødene 1-1,5 time ved 140 grader. Tjek ind i mellem om knækbrødet er ved at være sprødt. Er det stadig lidt blødt, så giv det lidt mere. Blødt knækbrød, gider vi ikke, og så forbliver det heller ikke blødt.
5. Lad knækbrødet køle af på en bagerist og knæk det i passende stykker, når det er koldt.
6. Spis knækbrødene, som de er, eller med godt smør og måske en god ost. Gem resten i en kagedåse.
Velbekomme!
Skriv et svar