Koldskål med kefir, skyr, råsyltede rabarber og crumble
Koldskål behøves ikke nødvendigvis blive lavet med kærnemælk. Du kan også bruge kefir – måske endda hjemmelavet – sammen med lidt skyr. Og prøv at servere med andet end kammerjunkere, fx med råsyltede rabarber og lidt crumble.
Jeg elsker koldskål her i varmen – især i en god cremet, hjemmelavet variant.
Normalt laver jeg min koldskål med æg, kærnemælk og tyknælk, som giver en meget cremet variant. Men i går lavede jeg den min egen hjemmelavede kefir og lidt skyr.
Og da jeg dagen forinden havde lavet noget crumble til en gang bagte rabarber med skovmærkeis, blev denne brugt som topping – sammen med lidt råsyltede rabarber, som giver et godt frisk og syrligt spil til det hele.
Har du ikke kefir kan du selvfølgelig bare lave koldskålen med kærnemælk i stedet.
Se opskriften på crumble – som del af en opskrift på bagte rabarber med skovmærkeis
Opskrift: Koldskål med kefir og skyr
6 æggeblommer
125 g sukker
1 vaniljestang
Citronskal, fra 1/4 citron
7,5 dl kefir – se opskrift på hjemmelavet kefir
5-6 spsk skyr
1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i en anelse sukker – skub kornene godt rundt i sukkeret, så bliver kornene bedre spredt. Gem selve vaniljestangen til en anden god gang – kom den evt i sukker og lade den trække til vaniljesukker.
2. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn godt skummende, indtil sukkeret er helt opløst.
3. Hæld kefir og skyr ved og pisk godt sammen. Smag til med citronskal. Lad gerne koldskålen trække et par timer.
Opskrift: Råsyltede rabarber
2 stængler rabarber
3-4 spsk sukker
1. Rens rabarberne og skær dem i tynde skiver.
2. Kom den i en dyb tallerken og drys sukkeret over. Lad det trække et par timer.
Crumble
Det er nemt at lave din egen crumble. Det kræver bare mel, smør, sukker og mandler – og måske lidt havregryn.
Se opskriften på crumbledej her
Del dette:
- Randi til Scones med fuldkorn – lækre fuldkornsscones
- sæbepumpe til Æbleis med æble-nougat-skum og nøddebund
- Rustfrit Stål Håndvaskarmatur til Æbleis med æble-nougat-skum og nøddebund
- hvid sæbepumpe til Æbleis med æble-nougat-skum og nøddebund
- Falafler - idiotsikker opskrift på frække og fremragende falafler til Ultranemt og billigt fladbrød
- Opskrifter: Sådan bruger du mirabeller
- Mirabellesaft - nemt i saftkoger
- Mirabellechutney - perfekt til boller i karry, frikadeller og grillet fisk
- Mirabellegrød med fløde og ristet rugbrød
- Mirabellekage med hindbær
- Henkogte mirabeller
- Ultranem og relativ fedtfattig tærtedej
- Dark 'n' stormy med mirabellesaft - klassisk cocktail med et twist
- Havregrødsvafler - sådan laver du vafler af havregrød
- Min udgave af verdens bedste grydebrød
Skriv et svar