Marche Bastille i Paris: På det lækreste marked
Forrige weekend var jeg med familien i Paris for at fejre min mors 60 års fødselsdag. Det blev til mange gåture og madoplevelser i byernes by, og søndag besøgte vi Mache Bastille, et fantastisk marked lige ved Bastille-pladsen, som har åbent hver torsdag og søndag.
Her kan man købe alt mellem himmel og jord: tøj, kunst, pullerværk og mad i lange, lange baner. Og det er virkelig meget dejlig mad: Fisk, skaldyr, fjerkræ, oste, kød og grønsager. Hundredvis af boder side om side og med lækkerierne lige i ansigtet, så man bliver så frygtelig sulten, når man går rundt der.
Hvor er det skønt at se disse franske landkyllinger, hvor man virkelig kan se, hvad det er, man køber. Det er godt nok ikke mange steder i København, man kan finde den slags – det er så vidt jeg ved kun hos Ma Poule i Torvehallerne, hvor jeg købte en perlehøne for nylig, som blev braiseret med belugalinser i en römertopf.
Alt godt fra havet
Den største attraktion på markedet var klart de uendelig mængder af fisk og skaldyr, der lå der og så så dejlige og friske ud.
Jomfruhummere.
Muslinger, jeg ved ikke helt, hvad slags det er. Måske venusmuslinger.
En dejlig kammusling.
Levende krabber direkte fra havet.
Uhm, østers fra Bretagne, hummere og maser af tang.
Klipfisk klar til brandada.
Skægge eksotiske specialiteter
Se disse kæmpestore gåseæg – og prøv at sammenligne med hønseæggene ved siden af.
Grisetæer og -ører – ikke noget, vi er alt for glade for at bruge til noget i Danmark.
Store smukke jordbær i starten af marts … åh, jeg glæder mig til sommer.
Artiskokker, kan det blive mere fransk.
Skriv et svar