Opskrifter: Sådan bruger du mirabeller
Har du også masser af mirabeller – fx i haven, i haven eller i et læhegn i nærheden. Så får du her min samling af opskrifter med mirabeller.
Det vrimler med mirabeller i den danske natur – i skoven, i haverne, i læhegn og langs veje. Og det er bare med at komme i gang med at plukke dem, for de er fantatiske at bruge. Nogle smager fantastiske i sig selv – som de gør fra især et af mine træer, hvor du får sådan en nærmest marzipanagtig smag. Men nogle bliver også hurtigt melede i det. Det skal dog ikke afholde dig fra at bruge dem i kager, chutneys og alt sådan noget, du vil elske dig selv for.
Mirabellegrød
En af de bedste sommerdesserter er ganske enkelt at koge en grød af mirabellerne med lidt vanilje og så servere med frisk piskefløde og lidt smørristet rugbrød.
Mirabellekage med hindbær
Har du også adgang til hindbær – eller modne brombær – så bag en kage, som bliver lækkert svampet i det. Har du ikke bær, så er den også fin bare med mirabeller.
Mirabellesaft
Mirabeller giver en fantastisk saft, som er både sød og syrlig på samme tid. Det er en ret perfekt måde at bevare mirabellesmagen langt ind i de koldere måneder – hvis du da ikke får bællet saften inden dag.
Dark ‘n’ stormy med mirabellesaft
Når du så har lavet saften, og ungerne ikke skal drikke det hele. Så lav en dark ‘n’ stormy af saften sammen med en god rom og lidt lime.
Dark ‘n’ stormy med mirabellesaft
Henkogte mirabeller
Henkogning er en god gammel måde at få sommerens frugter til at holde sig. Det gælder også for mirabeller, hvor en sukkerlage og vilje sikrer den perfekte dessert til efteråret.
Mirabellechutney
Mirabeller skal ikke kun bruges i det søde køkken. Som chutney er de er en fremragende ledsager til fx boller i karry eller en grillet fisk. Den høje syre klæder mange retter ret godt.
Skriv et svar