Ravioli med friskost, grillet squash og friskostcreme med brunet smør
Foto: Signe Bay
ANNONCE / Leder du efter en super lækker vegetarret til foråret eller sommeren? Så lav disse lækre squashravioli med friskost og med den frækkeste creme af friskost og brunet smør. Opskriften er også med i det nye magasin Ostekultur fra Ost&Ko, som jeg oprindelig har lavet opskriften til.
I efteråret havde jeg fornøjelsen at at udviklet et par opskrifter til ostekampagnen Ost&Ko, som udgiver et magasin om oste et par gange om året. Her lavede jeg denne lækre opskrift, som jeg tror kan blive et hit her i forårs- og sommermånederne. Bunden med friskost og brunet smør er altså virkelig fræk, og sammen med friske squash (som snart skal have sået i min have) og et par squashblomster (hvis du har dem) er det en rigtig god vegetarret.
Da jeg lavede opskriften brugte jeg den megalækre Loke-ost fra Arla Unika, men også andre friskoste kan bruges – sikkert også mascapone.
Jeg har tidligere lavet to opskrifter til Ost&Ko magasinet, som også ligger her på bloggen. Det var let brændt fast gedeost med henkogte mirabeller og butterdejsreder med blåskimmelcreme, and og grønkål.
Læs seneste udgave af magasinet fra Ost&Ko.
Opskrift: Ravioli med friskost, grillet squash og friskostcreme med brunet smør
Forret til 4 personer
Pastadej
3 æg
250 g durummel
1 sammenpisket æg
Ælt æg og durummel godt sammen til en fast dej. Lad gerne dejen hvile en halv times tid i køleskabet.
Rul dejen ud på en pastamaskine – først igennem tykke indstillinger og efterhånden tyndere og tyndere, indtil du har meget tynde plader. Læg pastapladerne på et bord med mel strøet ud over.
Raviolifyld
1 squash
200 Loke fra Arla Unika (andre friskoste kan også bruges)
1 spsk friskhakket persille
Evt. 6 squashblomster – 2 til fyldet, til pynt
1 tsk fintrevet citronskal
Halver squashen på langs og gem den ene halvdel til senere. Riv den anden halve squash på et rivejern. Drys en anelse salt over den revne squash og lad den trække i ca. ti minutter. Knud så meget vand ud af squashen som muligt.
Rør Loke eller anden friskost med citronskal, finthakket persille, revet squash, citronsaft, salt og peber og smag på den.
Har du squashblomster, så fjern støvdragerne og hak 2 af dem fint og rør det i cremen også. Gem resten til pynt.
Kom en teskefuld creme på pastapladerne med ca 4 cm mellemrum. Pensl pastapladen godt med æg og kom en pastaplade forsigtigt oven på. Tryk godt ned rundt om fyldet, så det lukker helt tæt. Skær dine raviolier ud med en kniv eller raviolirulle.
Kog raviolierne 2-3 minutter i godt saltet vand.
Grillet squash
½ squash gemt fra fyldet
Olivenolie
Salt og peber
Skær squash i tynde skiver på langs. Vend skiverne i olivenolie, en anelse salt og peber og grill skiverne ca. 1 minut på hver side.
Friskostcreme med brunet smør
100 g smør
75 g Loke fra Arla Unika (eller anden friskost)
2 spsk varm mælk
½ tsk citronsaft
Smelt smørret i en kasserolle og lad det koge ved lav varme, indtil det bruner. Det gør det, når det holder op med at boble og skumme, og det dufter af nødder.
Varm mælk op i en gryde eller en mikroovn.
Kom friskost, 75 gram af den brunede smør, to spiseskefulde varm mælk og citronsaft i et bæger og blend det grundigt og luftigt sammen med en stavblender.
Anretning
Kok friskostcremen med brunet smør nederst i en tallerken. Kom to raviolier oven på og lav små ruller af grillet squash. Dryp med en anelse brunet smør og citronsaft. Pynt med bredbladet persille og en squashblomst, hvis du har det.
Foto: Signe Bay
Skriv et svar