Russerburger med rødbede, sennep og syltede agurker
Hvad gør man, når man har købt en pakke hakket oksekød, ingen salat har i huset og har køleskabet fuld af rå rødbeder – og samtidig har lyst til burger? Man opfinder naturligvis en helt ny slags, giver den et fjollet navn og skriver et blogindlæg om det.
Russere er som bekendt røde og vældigt glade for rødbeder, syltede agurker og den slags ting, så derfor har jeg valgt at kalde dagens burger for en russerburger.
Og hvad består så en sådan russerburger af, spørger du? Jo, den består af en bøf, der er rørt med små rødbedestykker, kapers og et æg (og som nogen vil påstå minder frygtelig meget om en pariserbøf – måske har russerne fået inspirationen, dengang Napoleon stod langt inde på steppen og truede den russiske bjørn, eller også har en spion taget den kapitalistiske spise med hjem fra Washington og har lavet sin egen russiske udgave af den). Og udover bøffen består den af sennep på bollerne, ristede løg, remoulade, rå rødbede i tynde skiver, fennikel i tynde skiver, syltede saltagurker i tynde skiver og rå løg. Skulle man gå all in russian style kunne man også pynte med lidt hårdkogte æg og drikke godt med vodka til.
Bollerne havde jeg selv bagt – dem var der ikke meget russisk over – men du kan sagtens købe nogle færdige nogen, hvis du ikke lige har gær, mel, mælk og sesamfrø og tid til at ælte og hæve og alt det der. Du kunne også bruge noget kogt knödel-agtigt og ganske klægt brød, hvis det skal være virkelig østeuropæisk.
Russerburgerbøffer – fire styks
350 g hakket oksekød
½ løg, finthakket
1 spk kapers
1 lille rå rødbede, skåret i små bitte tern
1 æg
salt og peber
1.Hak løget fint, hak kapers groft og skær rødbeden i små tern på et par millimeters bredde.
2. Hæld alle ingredienserne op i skål og rør farsen god og smidig i nogle minutter. Form fire tynde bøffer, der gerne er noget større i diameter end bollerne, da bøfferne trækker sig sammen under stegning.
3. Steg bøfferne på en pande i olie i ca. 3-4 minutter på hver side.
At samle burgeren
4 russerburgerbøffer (se ovenfor)
4 burgerboller
Stærk sennep
Ketchup
Remoulade
Ristede løg
Tyndskåret rå rødbede
Tyndskårne løgringe
Cornichoner eller andre syltede saltagurker skåret i skiver
Fennikel fintskåret
1 Skær burgerbollen over og rist indersiden lidt på en brødrister.
2. Smør både top og bund med sennep og lidt ketchup. Put remoulade og ristede løg på underen og læg bøffen oven på.
3. Put rå rødbede, løgringe og fennikel oven på bøffen og slut af med lidt skriver af syltet agurk.
4. Server sammen med ovnbagte rodfrugter og gerne et stort iskoldt glas vodka til.
Velbekomme, og nostrovie … !
Skriv et svar