Restemad: Sandwich med kold kalveculotte og løgrelish med svampe
Efter min skønne nytårsmiddag havde jeg en god klump kalveculotte tilbage, som selvfølgelig skulle fortæres i går, nytårsdag. Det var en dejlig blodrød og perfekt stegt culotte, som jeg nu skulle finde anvendelse for – og uden at det gode kød blev tørt eller mistede sin gode smag.
Derfor besluttede jeg mig for at bruge kødet koldt i en sandwich, hvor jeg lagde kødet mellem to stykker brød sammen med en hurtig lavet løgrelish. Løgrelishen blev til ud fra nogle løg og resterne af de enokisvampe, jeg serverede til en af forretterne. Løg og svampe blev stegt på panden og tilsat en god balsamico samt lidt sukker.
Resultatet blev en virkelig god sandwich, der både mættede, smagte fortrinligt og som gjorde sit for at jage tømmermændene på porten.
Og husk, hvis du laver noget tilsvarende en dag, så hæng dig ikke i de præcise detaljer i denne opskrift. Brug det, du har i køkkenet som rester efter en god middag. Svampene kan fx sagtens erstattes af lidt selleri eller gulerødder. Og kødet behøves ikke være kalceculotte, bare det er godt, rødt kød, der også smager godt dagen derpå.
Sandwiches til to personer
4 skiver kold kalveculotte eller andet rødt kød
4 skiver godt brød
Mayonnaise
2 løg
1 lille håndfuld svampe
2 spsk. god balsamico
1 spsk. sukker
Evt. lidt rå enokisvampe
Evt. lidt citronsaft.
1. Halver løgene og skær dem i skiver. Hak svampene groft.
2. Varm olie op på panden og smid løgene og svampene derop. Svits det hele ved middel varme, indtil løgene begynder at blive bløde og let gyldne.
3. Hæld balsamico og sukker ved, og lad det koge lidt ind, så du har en tyk grødagtig masse på panden. Smag til med salt og peber og måske lidt citronsaft.
4. Smør brødskiverne med mayonnaise. Samle sandwichene med kød, løgrelish og eventuelt lidt friske enokisvampe eller andre svampe, der smager godt rå.
Server sandwichene en dag med masser af tømmermænd og et stort glas cola.
Velbekomme!
Skriv et svar